top of page
Search

MEJE, JEZA in VREDNOST

Updated: Mar 29, 2019


Kdaj nekomu ali neki situaciji jasno začrtati mejo in nedvoumno izraziti do kje še dovolite? Kdaj reči #dovolj? Ali celo potegniti nazaj kar dajete, ker vidite, da gredo stvari v napačno smer?


Ljudje radi vemo, kako veliko je naše igrišče.

Znate postaviti takšne zdrave #meje? Meje, glede na to, koliko ste tisti trenutek pripravljeni investirati svoje energije, časa? Skratka veste kje je tista meja, ko se še počutite dobro in od kje naprej ne več?


Odgovor je preprost. Če se začne znotraj vas nabirati #jeza, #zamera v določenem odnosu ali situaciji, imate slabo postavljeno mejo. Ali pa je sploh ni. In vse to je povezano z vašo vrednostjo.


Ker, če se ne cenite dovolj, boste dali še malo in še malo in še malo,…dokler boste seveda imeli kaj dati. In istočasno boste imeli občutek, da ne dobite dovolj nazaj.


Ko se cenite, resnično cenite, točno veste do kje dovolite drugim in kdaj. Ker se cenite in veste kako pomembno je poskrbeti zase in vzdrževati #ravnotežje.


Torej: kaj pravite na to, da bi od sedaj bolje poskrbeli za svoje meje? Zato, ker bolj ko boste poskrbeli zase, bolj kvalitetno boste lahko z drugimi. Tudi drugi namreč cenijo meje (čeprav morda na prvo žogo ne deluje tako).


Ljudje radi vemo kako veliko je naše igrišče.

Predvsem pa je pomembno, da potem te meje tudi vzdržujete. Saj veste, da ljudje vedno preizkušamo do kje lahko gremo ;). Zato je tudi tu notranja #naravnanost ključna – kako trdni in odločeni ste v tem kar delate!


Moje delo je tisto, ki vas bo pri tem izjemno podprlo.

Če je znotraj vas želja in odločitev, da najdete to pot, mi pišite na sabina@centerzaosebnirazvoj.si .


Zate,

Sabina Pečar Life & Soul Coach

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page