top of page
Search

PREČKANJE MEJE V INTIMNOSTI

Updated: Mar 29, 2019

V naših najbližjih, najbolj intimnih odnosih smo izjemno ranljivi. Velikokrat tam odpremo srce, tudi če ga sicer ne. In zato so vse bolečine znotraj takšnih odnosov še toliko bolj globoke.


Seveda si v takih odnosih želimo bližine, varnosti, odobravanja, sprejemanja, potrditve,… Zato včasih ne postavimo meje takrat, ko začutimo, da gre nekdo preko (lahko to počne čisto nezavedno). Ker bi želeli ugoditi, ugajati, ne želimo 'komplicirati', ker si kljub vsemu ne upamo biti čisto in popolnoma to kar smo.

Pa kljub temu čutimo znotraj sebe, da se ob določenem vedenju, morda besedah ali dotiku ne počutimo dobro. In potlačimo…. Se ne pogovorimo, temveč se umaknemo.


In tu se naše razpoke v partnerstvu začnejo. Naša #intimnost je dragocena in si zasluži iskrenost. Ne zidov in razpok. Noben #odnos ni umeven sam po sebi. Vsakega je potrebno negovati. Tega še posebej.


Ker sicer se znotraj nas počasi nabira jeza. Delamo nekaj, kar si ne želimo. Na nek način zlorabimo sebe, če to ne spregovorimo in ne ustavimo.


Če jezo kopičimo, se začnemo umikati, zapiramo #srce tam, kjer bi si najbolj želeli imeti odprtega. Najbrž ni potrebno opisovati kam z leti vodi tako #partnerstvo in kaj se dogaja z intimnostjo znotraj njega.


Zato: bodite v stiku s seboj in ozavestite kje potlačite sebe in se zanikate. Pogovorite se. Na lep način. Izhajajte iz sebe in svojih želja.

Morda bo potrebno čez marsikatero rano in bolečino. Ali pa se soočiti s strahovi pred zapuščenostjo, nesprejetostjo,…


Moje delo je tisto, ki vas bo pri tem izjemno podprlo.

Če je znotraj vas #želja in #odločitev, da najdete to #pot, mi pišite na sabina@centerzaosebnirazvoj.si .


Zate,

Sabina Pečar Life & Soul Coach

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page